19/1/07

Prevenció de Riscos Laborals

Us avanço, que la propera setmana vull encetar el tema dels Riscos Laborals. Que ningú em digui que la seva feina no te risc perquè, de debò, no és així.

Hi ha diverses especialitats, i de ben segur, alguna ens pot dir quelcom del nostre lloc de treball:

Seguretat en el Treball
Higiene Industrial
Ergonomia
Psicosociología aplicada

Per exemple, una de les coses que ens diuen sovint: i jo que treballo davant un ordinador, quin risc tinc?

T’has parat a pensar si el teu lloc de treball està ben il·luminat?, si la pantalla de l’ordinador està a l’alçada i distància adequada?, si està ben ventilat?... que em dius de la teva cadira, de la teva forma de seure o de posar les mans en el teclat?.

Com podeu veure hi ha molts aspectes a analitzar. I és per això, que sempre es comença amb una anàlisi dels riscos. Si no coneixem que està malament, com saber que hem de canviar?

Us proposo mentre arribem a aquest punt, que doneu una ullada mental al vostre lloc de treball, i que feu una llista de les coses que creieu no afavoreixen la vostra salut laboral.

I per aquells que es pregunten perquè va néixer la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, us penjo un seguit de fotografies, crec que no es pot desaprofitar ni una...













Què en penseu?.

2 comentaris:

MC ha dit...

les mesures de prevenció de riscos laborals, cal que estiguin plenament coordinades entre empresa i treballadors però...qui mou la primera fitxa?
a l'empresa li suposa una despesa adicional i el treballador peca de mandra i insensatesa.

de fet, penso, que treballar ja és un risc.

segueixo preferint el sofà de casa...amb el risc de quedar-m'hi enganxat, és clar.

salut Josep Lluís.

Josep Lluís ha dit...

Bona tarda Albert;

Bé, ja veuràs en el proper post que parli de la LRG (Llei de Riscos Laborals), com això ja està lligat. Per una banda obliga a l'empresari, sigui qui sigui ( i un d'aquests qui sigui és també l'Administració), i per l'altra, al treballador a prendre mesures. Com et deia, entraré en tema aquesta propera setmana.

Gràcies,

Josep Lluís