3/3/07

Avui eclipsi de lluna


De tant en tant ens hem de relaxar, i sembla que avui tenim una bona ocasió donat que en la transició de la nit d’avui dissabte 3 a demà diumenge 4, serà visible un eclipsi total de lluna. Això succeeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna, o el que és el mateix, quan l’ombra projectada del nostre planeta incideix sobre la superfície de la lluna.

L’eclipsi s’iniciarà amb l’entrada de la Lluna a l’ombra de la Terra a les 21:18 hora local, perllongant-se durant més de sis hores, fins a les 3:23 de la matinada. El període anomenat de totalitat serà entre les 23:44 i les 00:57 hores, segons comenten els experts.

Tot i tractar-se d’un eclipsi total, la lluna no desapareixerà completament perquè els rajos del Sol tenen la propietat de la refracció, que els permet desviar-se del seu camí. Aleshores la lluna adquireix una tonalitat vermellosa.

I finalment, avui podreu comprovar la importància de la contaminació lumínica provocada per l’excés de llum. En els llocs on aquesta sigui baixa, la visió serà molt millor. Per tant, cerqueu espais foscos.

Podeu trobar més informació a: http://www.infoastro.com/200702/18eclipse.html