18/3/07

Projecte e-Call

Cada vegada hi ha més gent, més empreses i mes governs implicats en implementar sistemes de prevenció i seguretat en el nostre entorn. En uns casos per convenciment, en altres, per pures raons econòmiques. Llegeixo que Europa vol la taxa 0 per a professionals i novells, i als altres què?. Està vist que seguim adquirint consciència a base d’imposicions. Que bo seria millorar la seguretat viaria començant per nosaltres mateixos, però...

Després d’aquesta introducció amb apreciacions personals, us vull parlar d’un projecte de la Comissió Europea, que preveu facilitar ajut el més ràpid possible als automobilistes implicats en una col·lisió en qualsevol punt de la Unió Europea. Aquest projecte, proposa instal·lar una mena de caixa negra en tots els cotxes. En cas d’accident en el que es desplegui l’airbag, informarà per radio al centre receptor d’alarmes, per exemple el 112, indicant les coordenades GPS.

Pel que sembla, la Comissió voldria posar-ho en marxa l’any 2009. Companyies com motorola ja hi estan treballant, però problemes com la estandardització dels protocols es un dels obstacles que atura i retarda la posta en marxa.

La reducció del temps de resposta dels serveis d’emergència, preveu que pugui salvar unes 2500 vides a l’any a l’U.E., i alhora, reduirà la gravetat de les lesions en un 15% dels casos.

Una bona iniciativa que val la pena recolzar.