16/5/07




La noticia d’avui la qualifico com: “el que no té feina, el gat pentina”. I és que em sembla un invent poc eficient en les emergències quotidianes, les del dia a dia. Tal vegada i en casos molt particulars com pot ser rescats en grans naus, pot ser d’utilitat. Bé, es una opinió personal basada amb el coneixement de la tasca que realitzen els nostres bombers en incendis i rescats.

Ens presenten un robot de rescat dels bombers japonesos. Està dissenyat per treure persones que han perdut la consciència en trobar-se en ambients amb manca d’oxigen: CO, CO2, etc.

Com podeu veure en les imatges, es tracta d’un vehicle traccionat per unes erugues. En localitzar una persona inconscient, el robot es desplaça fins aquest punt. Aleshores un parell de braços articulats la recullen, dipositant-la sobre una plataforma mòbil. Ja només queda traslladar-la a lloc segur on li caldrà assistència sanitària.

Els nostres bombers, equipats amb sistemes de respiració autònoma, localitzen la víctima inconscient, de forma immediata la recullen i la traslladen a lloc segur per la seva posterior assistència.

1 comentari:

MC ha dit...

exacte, els japonesos sembla que tenen poquen feina...