17/6/07

Seguretat a casa



A aquestes alçades d’any, qui més qui menys ja pensa en la seva fugida anual. Si sou dels que deixaran la casa sola per anar a qualsevol lloc, es convenient que tingueu en compte un seguit de recomanacions, abans que sigui massa tard. Per exemple la instal·lació d’alarmes, no tan sols contra intrusió sinó, contra incendis, fuites d’aigua, gas o per manca d'electricitat.

En qualsevol cas, com a precaució, el millor que podem fer és no anunciar la nostra partida als quatre vents, recordeu que estareu donant informació valuosa a persones que no l’han de tenir. És prou interessant que algú de la nostra confiança tingui una clau de casa nostre. Això permetrà que li doni una ullada de tant en tant i que ens retiri la correspondència de la bústia. Hi ha detalls que ens poden delatar molt fàcilment, com les subscripcions a revistes, diaris, cartes dels bancs etc. que de no retirar-se, s'aniran acumulant, anunciant una casa o un pis solitaris.

És important que revisem el porter automàtic, la bústia o la porta, a la cerca d’algun senyal sospitós que solen fer aquells que preveuen fer-nos “un visita”. Es tracta de línies verticals o horitzontals pintades en aquests llocs que indiquen quants membres té la família, si hi ha objectes de valor, o si el propietari es una dona sola o una persona gran.

En cas que en veiem alguna, cal que l’esborrem immediatament, amb això aconseguirem anular tota informació que ens pugui perjudicar. A partir d’aquest moment caldrà que ens plantegem muntar algun sistema de seguretat com el que us comentava en el primer paràgraf..

Un deixo alguns exemples dels dibuixos que solen deixar els amants del que no és seu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo es una llegenda urbana que fan servir els serrallers per anunciarse camuflant el seu telefon entre altres d'interes

Josep Lluís ha dit...

No dubto que els serrallers s'aprofitin d'aquesta circumstància però, t'asseguro que aquesta informació està contrastada amb components de forces i cossos de seguretat.