3/7/07

Per la teva seguretat no et deixis cap cap per lligar





Si la SEGURETAT és important a terra, en el mar és vital. El diferencial fonamental entre un lloc i l’altre són els mitjans disponibles. Imagineu-vos com ha de ser trencar-se una cama mentre estas pescant davant les illes fiyi?. A terra ho ténen fácil, una trucada al 061 i allà que va una amulància o un metge. A qui truquem a alta mar?.

El millor que podem fer és prevenir per així evitar qualsevol accident, que pugui comprometre la nostra vida o la dels nostres companys.


Per tant, aquí et presentem una sèrie de recomanacions per tal que la teva feina arribi a bon port:

La majoria dels accidents que es produeixen al mar són produïts per caigudes, relliscades o cop, per la qual cosa és fonamental avaluar els riscos per detectar les situacions perilloses que es poden produir a bord, i poder així evitar-los.

Comprova que el vaixell està equipat correctament, amb l’equip de seguretat necessari: armilles salvavides, mitjans d’extinció d’incendis, pintura antilliscant, baranes...

Tingues en compte que el cansament tant físic com mental és el pitjor enemic a alta mar, per la qual cosa procura descansar tant com sigui necessari per prevenir accidents, així com l’estrès tant físic com psicosocial, atès que són una de les principals causes de descuits.

Així que, és fonamental tenir una bona planificació en matèria de prevenció de riscos laborals a alta mar.

Cal cercar un conjunt que integri la tècnica, l’organització, la feina a bord, les relacions socials entre treballadors, la influència de factors ambientals a la feina i l’educació laboral en les formes segures de realitzar la feina; així com també les indicacions d’utilització de les mesures de seguretat i les reaccions que cal aplicar en cas d’emergències, comptant per fer-ho amb la participació dels treballadors i els empresaris.

En tots està treballar per evitar córrer riscos i prevenir accidents.


És la teva vida i
la dels teus companys

... així que inverteix una mica de
temps a revisar-ho tot, abans
d’iniciar cada jornada...

i assegura’t que tot està bé.
Que ni ells ni tu esteu en perill


http://www.mtas.es/