31/7/07

Pictograma

Els pictogrames són símbols internacionals que ens comuniquen informacions elementals. La seva característica principal és que són de ràpida interpretació i n’hi ha una extensa gamma . Els trobem en tots els àmbits del nostre entorn i és important el seu coneixement, donat que hi ha un important grup amb informacions de perill, com per exemple els que ens informen en els transports de matèries perilloses: explosiu, comburent, corrosiu, tòxic, inflamable, nociu pel medi, etc.

Però això no és tot, vas et compres un telèfon d’última tecnologia i novament et trobes amb un munt de pictogrames que has de desxifrar, per tal de saber on radica el perill abans de posar-lo en marxa.

Aquí teniu un exemple del que us parlo i el seu significat. Amb una mica de sort podreu fer una trucada amb el nou mòbil:




Posi en marxa el seu telèfon sense riscos, no ho faci en llocs on estigui prohibit la seva utilització o en llocs on pugui causar interferències..

La precaució a la carretera és el principal. Recordi que no està permès la utilització del telèfon mòbil mentre condueix.

Interferències. Tots els dispositius mòbils poden ser susceptibles a les interferències que poden afectar el seu rendiment.

Apagui el seu mòbil en els hospitals, avions, benzineres i prop de materials explosius.