18/9/07

Còpia de seguretat

Us proposo una rentrée amb un tema de seguretat senzill, sense masses floritures, però alhora delicat.

Jo he viscut com a experiència pròpia, la pèrdua de dades d’un disc dur extern. La cara que et queda quan l’ordinador no el reconeix, o comença a fer sorolls estranys per acabar donant un missatge d’error, és indescriptible. Però a banda de les expressions facials tenim un problema real: hem perdut les nostres dades!

Avui no us plantejaré en el disc dur, sinó en el telèfon mòbil, quelcom més proper, més a l’abast de tots, i igual de susceptible de perdré tota la informació continguda en la seva tarja SIM.
I aquí, si que ens hem de veure reflectits tots per què: qui no té un telèfon mòbil?, jo diria que quasi bé ningú.

La solució pot ser una mena de clauer copiador de targes SIM. Amb només prémer un botó tindrem una còpia de seguretat de la nostra agenda telefònica.

Tal vegada el tema pot resultar massa simplista, a no ser és clar que hagueu perdut informació valuosa en alguna ocasió, i tot això per uns vint i poc euros.

2 comentaris:

Bruguers ha dit...

Ei, a la meva filla li van robar el mòbil i Telefònica si no estàs pagant una mena de cànon mensual no et copia l'agenda.
On puc comprar aquest aparell?
Per Nadal em regalaré un disc dur extern per l'ordinador, espero que no em falli abans.

Josep Lluís ha dit...

Bon dia Bruguers,

He estat voltant per la xarxa i he trobat alguns models. Personalment els dos d'ebay em semblen molt millors, amb més utilitats i més barats. Bó, bonic i barat: ho té tot!

Salut i gràcies

http://www.inforsecuritel.com/default.php?cPath=5_523

http://es.ucables.com/simcards

http://cgi.ebay.es/LECTOR-GRABADOR-TARJETA-SIM-MOVIL-USB-TONO-SMS-SOFTWARE_W0QQitemZ130154399134QQihZ003QQcategoryZ98876QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem


http://cgi.ebay.es/USB-2-0-Lector-de-tarjetas-para-SIM-Micro-SD-T-Flash_W0QQitemZ200153633581QQihZ010QQcategoryZ18872QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem