17/1/08

Si ipod, no caminis

No fa molt temps, llegia com un senador de Nova York (Carl Kruger) volia prohibir l'ús de reproductors de música i telèfons mòbils quan es creués un carrer d'aquesta ciutat. En aquell moment el superintendente de tràfic australià Jonh Hartley deia davant aquesta notícia, que volia estudiar l'impacte que té l'ús dels reproductors de música i telèfons mòbils cuado es creua el carrer, i a això afegia que en qualsevol cas “no es pot legislar l'estupidesa”...

El temps ha passat i a algú li ha haurà donat la raó, quan el departament de policia de Sydney ha engegat una creativa campanya publicitària, que alerta de l'ús d'aquests artefactes quan caminem pel carrer. Millor dit, quan anem distrets pel carrer, si tenim en compte el gran nombre d'accidents que es produïx al no escoltar els cotxes, la qual cosa acaba en massa ocasions en accident.

Si no mirem el rerafons, la intenció de tot això i ens quedem només amb la lletra, algú novament dirà que amb mesures com aquesta es coarta la llibertat individual. A la pregunta: per què no puc anar tranquil·lament escoltant música pel carrer?, més d'un respondrà amb altra pregunta: això, quin mal fa?. Si per altra banda canviem la formulació de la pregunta, segur que la resposta seria una altra molt diferent: per què no puc anar distret, en el meu món, pel carrer?.

Aquí us ho deixo, avui encara és una campanya de conscienciació. Hauríem de posar de la nostra part perquè sigui solament això, i no calgui convertir-lo en material a legislar, creo que això diria molt de tots nosaltres.
Acabo parafrasejant una campanya de la DGT, ells proposaven: “si beus, no condueixis”, avui jo li poso per títol: “si ipod, no caminis”.



4 comentaris:

Xavi ha dit...

Que fort.....no?el ipod mata?ostres....esta be aquesta campanya,la veritat es que hi han alguns que van pel carrer amb un altre dimensió,semblan que estan a l´espai,un altre mon....inclus parlan sols.....es la maldició del ipod....?

Josep Lluís ha dit...

...de l'ipod, de l'mp3-4, del telèfon mòvil i tants altres gadgets que ja formen part del nostre entorn més immediat... està clar que cal seny.

Xavi ha dit...

jajaja,avui he vist una imatge que val mes,que mil paraules.....Un senyor,amb corbata,molt elegant ,això si.........amb uns auriculars i un gadget,mirant la tele per un movil,A3TV,Al baixar del bus,a BCN,pobre home.......al terra¡¡¡¡,clar el movil a terra,i ell amb ambulancia,la tele enganxa molt oi¡¡¡un cop molt fort al cap,en plena plaça de Catalunya,una imatge molt bona,per que el meu estava sense bateria si no el video estaria al teu bloc,jajajajajaja,la tecnologia es bona,però a vegades.....Per cert l´home estava bé,però mes val una observació d´un especialista,mai se sap....

Josep Lluís ha dit...

Xavi,

Hem perdut la imatge de la setmana. De tota manera només cal donar una volta per Barcelona i t'adones de que cadascú va a la seva bola, tancats en el seu mon i pensant allò de pareu, que passo jo. Fins que un altra, amb un cotxe de darrera edició, amb climatitzador i equip de 99.500 Wats se l'endú per davant...

Una abraçada