2/3/08

En l'apartat de seguretat (security) Bosch ha estat una de les empreses que més innovacions ha presentat, i de totes em quedo amb dues: La càmera ACTE DOMI que permet la vigilància 360º, és intercambiables i permet el canvi en calent (sense tallar l'alimentació), pel que no es baixa la guàrdia en cap moment. Sobre el disseny poc cal dir, ja que totes son similars.

Drax Seguretat S.L. ens porta un disseny de l'empresa nord-americana Delta Scientific: la rampa (blindada i portàtil) MP 5000 , que impedeix el pas de qualsevol vehicle pesat a la zona on la col·loquem. Una de les seves característiques principals radica en la possibilitat d'operar-la remotament desplegant-la en configuració de sense fils.

Un altre dels que he triat és el remolc amb equip d'alta pressió que ens presenta el Grup Albatros. Aquest equip permet una primera intervenció operant-lo una sola persona. L'atac al foc es completa en tres fases: primera a llarga distància, llançant un potent doll d'aigua. Una vegada a la vora utilitzem el tipus spray aplicant-lo amb un filtre de llança apta per a això i finalment, el tipus escuma que cobrirà el foc evitant que aquest revisqui al no tenir aportació d'oxigen.
Aquest equip treballa a una pressió de 250 bar i un cabal de 25 litres. Donada la seva limitada càrrega d'aigua (330 l.), aquest sistema permet un estalvi important d'aigua.

Finalment, per la seva importància en les emergències us presento el Globus d'Il·luminació Lumicone de Hispamasat. Es tracta d'un sistema d'il·luminació basat en un mastil telescòpic que s'acciona amb un sol botó, elevant-lo de terrauna vegada arribem al lloc de la intervenció. Està fabricat amb una tela ignífuga reflectante amb fibres de kevlar que donen una il·luminació espectacular a la zona.

4 comentaris:

Борис Савинков ha dit...

De tot el que dius em crida l'atenció la càmera de 360º. Vols dir que pot donar la volta completa o que graba en totes direccions simultàniament?

Josep Lluís ha dit...

Certament el meu escrit condueix a la confussió. Presenten aquesta càmera en quatre models. Va des de la fixa posicionant-la en un sol sentit fins la que pot fer el seguiment d'una persona que pasi pel seu radi d'accíó...rotant per aquest els 360º, o més com deia un amic meu.

Anònim ha dit...

Primer el test de infidelitat, després els mòbils i ara les càmares de 360º.
Tu has fet un tracte amb el meu marit per vigilar-me... o al menys aixó sembla. Jajaja, estem perdent tota la intimitat.... a on anirem a parar?

Josep Lluís ha dit...

Está clar que en l'epoca que vivvim un/a s'ha de portar bé, encara que no sigui per convicció...